19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI (TELAFİ)

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI (TELAFİ)

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ anma etkinliği kapsamında 9. sınıf öğrencilerimize AYLA filmi seyrettirildi. Film esnasında duygulu anların yaşanmasının yanı sıra SAVAŞIN HER TÜRLÜSÜNÜN İNSANLIK ADINA HER DAİM EN KÖTÜ SONUÇLARI ORTAYA ÇIKARDIĞINA DA DİKKAT ÇEKİLDİ.

Şair, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır,” demiştir. Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Türk ulusu olarak onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Her Türk çocuğunu annesi ve ninesi, şehitlik ve gazilik ninnileriyle büyütmüş, askere giderken de “Haydi oğlum, haydi git, Ya gazi ol, ya şehit.” diyerek uğurlamış, onu vatanı için feda etmekten çekinmemiştir.

Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve milletçe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Bütün bunlardan dolayı onlara saygı ve sevgi duyuyoruz.

Dinimiz, vatan sevgisini “Vatan sevgisi, imandandır.” diyerek belirtmiştir. Savaşta ölenler şehit, savaştan sağ veya yaralı dönenler ise gazi unvanı ile onurlandırılmıştır. Türk ulusu için bu iki kavram çok önemlidir. Manevi rütbelerin en yükseğidir.

BÜTÜN GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE SELAM, DUA ve MİNNETLE...

12.12.2018 253

12-12-2018